08 Eylül 2024


BENİM GÖZÜMDEN EĞİTİM SİSTEMİNİN EKSİKLİKLERİ



Erva Nur Erdoğmuş

A- A+

Merhaba sevgili okur ablalarım ve abilerim.

Bugün ki konumuz; “BENİM GÖZÜMDEN EĞİTİM SİSTEMİNİN EKSİKLİKLERİ.”

Bu eğitim yılı başında altıncı sınıf olarak okul hayatıma devam edeceğim. Bu zamana kadar ki öğrencilik dönemlerimde benim açımdan fazlasıyla eksik var. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak isterim;

Örneğin bütün okullarda her branşa ayrı öğretmen olmalı, her okulda kapalı spor salonu ve bunun yanı sıra bahçelerinde minyatür basket potaları, voleybol ve futbol sahaları yer almalı.

Çoğunuzun “peki biz bunları yaptık diyelim, bunların size eğlenmekten başka ne katkısı olacak?” dediğinizin bilincindeyim.

Böyle düşünen okurlarıma şöyle cevap vermek istiyorum:

Bütün çocukların böyle eşit bir imkânı olursa, gelecekte fazlasıyla yarışmacı, disiplinli, programlı bir nesil yetişeceğine inanıyorum. Bu etkinliklerin zekayı geliştireceği, sorgulama ve akletmeyi öğreteceğinden de şüphe yoktur.

İkinci sorun; okulların dersler konusunda da fazlasıyla eksiklikleri olduğunu düşünüyorum.

Kendi okulumdan bir örnek vermek istiyorum;

Biz okulda sosyal bilgiler dersinde akıllı tahtamızdan 3D videolar ile dünyayı geziyoruz ve böylece konuları zihnimizde daha iyi pekiştiriyoruz, fakat bazı okullarda akıllı tahta olmadığı için her öğrenci eşit imkana sahip olmamaktadır.

Üstelik de herkes farkı şekilde ve eksik eğitim aldığı için başarılı olmak sadece şansa bağlı kalmaktadır. Oysa bir ülkede başarı ve eğitim olanakları şansa değil, eşit imkân ve nitelikli eğitimle olmalıdır. Eşitlik insanların doğal hakkıdır.

Üçüncü sorun da çok sayıda dersin olması ve bunların ezber yoluyla öğretilmesidir. Esas olan çok şey ezberlemek değil. Öğrenme metodunu öğrenmek ve bunu eğlenceli hale getirmektir. Ezberlediklerimizi yıllar geçtikçe kolayca unutabiliyoruz ve çabalarımız boşa geçmektedir.

En önemli sorunların başında da öğretmenlerin durumu gelmektedir. Öğretmenlerimiz yetersiz maaş aldıklarından dolayı mutsuz oluyorlar ve bu durum öğrencilere de yansıyor. Çünkü öğretenin mutsuz olduğu bir ülkede mutlu nesiller olamaz.

Henüz 6. Sınıfa yeni geçmiş bir öğrenci olarak bu kadar eksik görmek beni ürküttü. İlk okul ve orta okul bu şekilde geçiyorsa lise ve üniversite hayatımı düşünemiyorum. 

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır