08 Eylül 2024


ADALET ARIYORUM



Erva Nur Erdoğmuş

A- A+

Bildiğim kadarıyla hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesine adalet denir. Aynı zamanda adalet her bir bireyin güvencesidir. Fakat yaşadığımız bu ülkede adalet adına hiçbir hakkımızı pek kullanamıyoruz. Güzel bir yaşam sürdürebilmemiz için yeterli bir kazancımızın olması gerekiyor. Buna da ‘para’ denir. Para kazanmak için de güzel bir işimizin olması gerekir.

Örneğin; işi olmayan, üniversiteden mevzun olmuş bir genç hayal edelim.

Bu genç başlar sokaklarda iş aramaya.

Gittiği her bir iş yeri ayda sadece on yedi bin TL teklif ediyor. Tekliflerden birini kabul etmek zorunda kalan genç, buruk bir sevinçle akşam evine döner.

Fakat bu sevinci uzun sürmez. Ertesi gün gence bir telefon gelir, arayan kişi ev sahibidir ve kirayı yedi binden yirmi bine çıkardığını söyler.

Soruyorum size, bu genç şimdi ne yapacak? Adam gelip bize bu ülkede adalet var diyor. Yaklaşık 85 milyon nüfusa sahip bu ülkede en az 75 milyon insan bu durumda ise, sizce de bu ülkede adalet var mıdır?

Adalet yoksa benim yaşımdakiler güzel bir gelecek hayal edebilir mi? Güzel hayalleri olmayanların yaşamı güzel olur mu?  Benim yaşımdakilerin bunları düşünmesi adalete sığar mı?

 

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır