19 Nisan 2024


Ürküten Nefret



Muhammet Mehdi ERDOĞMUŞ

A- A+

Çığlık atmaya bile yok imkân rahatlamak adına,

Yine de korkan bizi boğan karabasandır birikmiş nefretlerden!

----

Ramazan Bayramı münasebetiyle memleketi Rize ziyaretini küçük çaplı bir Doğu Karadeniz mitingi havasında tamamlamak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında götürdüğü bazı gazeteciler nedeniyle başlayan tartışmalar devam ediyor.

Yıllardır iktidar yanlısı olarak bilinen ve yandaş tutumlarıyla muhalefetin tepkisini almış bu gazetecilerin, Ekrem İmamoğlu’nun gezi otobüsünde yer alması büyük tepki çekti. Özellikle İmamoğlu’na destek verenler arasında infiale yol açtı.

İktidarın yanlı tutumunun neden olduğu kutuplaşma ve öfkenin böylesine sıradan bir gezi programı sırasında bir öfke patlamasını ortaya çıkarması gerçekten endişe vericidir.

Tahammülsüzlüğün bu kadarı da çok fazla demekten kendimi alamıyorum. Çünkü tepkiden daha çok öfke ve nefret duygularının öne geçmiş olduğunu gördük. Toplumun her kesiminde benzer duyguların oluştuğu dikkate alındığında tehlikenin büyük olduğu anlaşılacaktır.

Bu bağlamda hepimizin ve her kesin daha mantıklı ve duyarlı hareket etmek gibi bir sorumluluğu olduğu çok açıktır.

Diğer taraftan kuşkusuz kimlerin gezi programına katılacağını belirleyen Ekrem İmamoğlu’dur. Tercih ve takdir de onundur ancak bu olay gösterdi ki sadece politikacıların tercih ve takdirleri artık kabul görmüyor. Seçmen tercihi siyasetin her safhasında dikkate alınmak zorundadır.

Kin, nefret ve öfke boyutu bir tarafa bırakılırsa seçmenin tepkisi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.  Oyunu verdiği kişiyi denetlemesi seçmen davranışı açısından çok önemlidir. Tepkileri bu açıdan değerlendirdiğimizde yeni bir seçmen profilinden artık söz etmek mümkündür.

Lidere itaat yerine lideri sorgulayan bilinçli bir seçmen kitlesi oluşuyor. Şüphesiz bu çok olumlu bir gelişmedir. Her partide böyle bir kitlenin oluşması durumunda siyasetin de siyasetçilerin de daha nitelikli olmasını sağlayacaktır. Ekrem İmamoğlu’nun gazeteci tercihi yerine bu gelişmeleri tartışmak kanaatimce daha uygun olacaktır.

Özlediğimiz liyakat sahibi, kaliteli, dil ve üslupta örnek olacak, ahlaklı, adaletli, hak ve hukuk bilen, dürüst siyasetçiler/gazeteciler/özel ve kamu çalışanı/kolluk kuvveti mensubu/iş insanı/sanatçı ve sporcu insanların tekrardan öne çıkacağı yeni bir dönemin başlamasına ihtiyacımız var.

Nefret duygusu yerine birbirine saygı duyan kesimlerin çoğalması her kesimin ve ülkemizin lehine olacaktır.

----

Benzemeyeceğiz bizler sizler gibi zalimlere elbet,

Lakin mümkünse görmesin bir daha sizleri gözlerimiz!

 

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır