27 Nisan 2024


SAYIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A



Zelal Azadi

A- A+

1993 yılında, ilk oyumu kullandım. Ailem, muhafazakar olduÄŸu için Refah Partisine oy vermiÅŸtik. Siz de o dönem belediye baÅŸkanı oldunuz. Ailecek çok sevinmiÅŸtik. OkuduÄŸunuz bir ÅŸiir yüzünden hapishaneye atıldınız. Hapishaneye girdiÄŸiniz gün çok üzüldüm hatta aÄŸladım. O zaman hamileydim. EÅŸim, yavrumun babası “Üzülme bu kadar bebeÄŸimize bir ÅŸey olur sonra” demiÅŸti. Siz tekrar özgür olunca, bu defa sevinçten aÄŸlamıştım. Hele de milletvekili ve baÅŸbakan olma süreciniz beni, ailemi ve çevremdekileri ziyadesiyle mesrur etmiÅŸti. 1999 yılında üniversiteyi bitirdim. 6 yıl atanamadım. 2004 yılında 4C usta öÄŸretici sözleÅŸmeli Ä°ngilizce öÄŸretmeni olarak göreve baÅŸladım. 2006’da sizin talimatınızla 10 bin Ä°ngilizce öÄŸretmeni 4B sürekli sözleÅŸmeli konumuna getirildi. 2011 seçimlerinde sözleÅŸmeli öÄŸretmenleri, seçim öncesi kadroya geçirdiniz.   

Sizi çok seven anneme dedim ki: Anne Recep Tayyip ErdoÄŸan sayesinde öÄŸretmen oldum. Büyük konuÅŸmuÅŸum. Rabbimi üzmüÅŸüm ki hükümetinizin, büyük destekler verdiÄŸi cemaat ile ortak kurduÄŸunuz yasal bir sendika olan Aktif Sen üyeliÄŸinden bir imzanızla sorgusuz sualsiz ihraç edildim.

Size olan sevgim, tamamen bitti. Biz ihraç edilen tüm kamu emekçileri size oy veren kesimdendik. Bir gecede ne oldu peki? 2011 yılı seçimlerinde size oy verdik diye üst kat komÅŸum bana "Seni lağım çukuruna gömecek birine mi oy vereceksin?" demiÅŸti. Kendisi koyu bir ülkücü ve iyi bir eÄŸitimciydi. 4 yıl önce en iyi dostum olarak vefat etmiÅŸti. "Oy verdin, sevdin seni ihraç etti. Åžimdi benim öngörümü yaÅŸadın. Ama ben sana inanıyorum, güveniyorum. Sen de zerre kadar terörist emaresi görseydim sana selam vermezdim" demiÅŸti. Rahmetli can komÅŸum, keÅŸke haklı çıkmasaydın..

Sizi canı gönülden sevmiÅŸ ve güvenmiÅŸtik. Sizi oyumuzla birkaç dönem de destekledik. Annemler sizi çok seviyor diye BÄ°MER'e yazarak, annem için sizden istekte bulunmuÅŸtum. Bunun sonuncunda anneme bir fotoÄŸrafınızı göndermiÅŸtiniz. Annem mahallede gönderdiÄŸiniz fotoÄŸrafınızla dolaşıp “Bakın baÅŸbakan bana fotoÄŸrafını gönderdi.” demiÅŸti. Annem ölüm döÅŸeÄŸindeydi ve cumhurbaÅŸkanlığı seçiminde size oy vermiÅŸti. Annem size oy verdikten kısa bir süre sonra vefat etti.
Annem beni sorgusu sualsiz, masum olduÄŸum halde ihraç ettiÄŸinizi görseydi çok üzülürdü. SoluÄŸu sizin yanınızda alırdı. Size isyan bayrağını çekerdi ve asla oy vermezdi. Çünkü annemde onur, gurur, nefsaniyet vardı. Bunu bilen küçük ablam aÄŸlayarak bana "Ä°yi ki anamız senin ihracını görmedi yoksa mahvolurdu, soluÄŸu Ankara'da alırdı." demiÅŸti.

Ä°hraç sürecimi bazı sitelere açık yürekle yazdım, KHK TV'de iki defa cesurca anlattım. Ä°hraç ettiÄŸiniz tüm kamu personelleri, bu ülkenin en iyi, en temiz, en çalışkan, en liyakatli çalışan kamu emekçileri idi. Aynı zamanda %99’u size defalarca oy vermiÅŸ yurttaÅŸları idi .
15 Temmuz darbe kalkışmasını siz bile eniÅŸtenizden öÄŸrendiÄŸinizi ifade ettiniz. Biz de herkes gibi, görsel medyadan öÄŸrendik ama 5 gün sonra darbenin faturasını masum ve mazlum olan ibadet kesimine yüklediniz.. Hiçbirinin ruhsatlı tek bir silahı yoktu.

Herkesi yasal kriterlerden (Banka, sendika, okul, dergi, gazete, dershane, ev, yurt, dijitürk aboneliÄŸi iptali, indirilen yasal bir programdan, ankesörlü telefon araması, garson fiÅŸlemeleri, kamu amirlerin fiÅŸlemeleriyle) sorgusuz sualsiz, tek bir savunma dahi almadan, günah keçisi ilan ederek hukuksuz KHK'larla ihraç ettiniz. 17 bin baÅŸörtülü kardeÅŸinizi 900’e yakın minik yavrularıyla hapishane köÅŸelerine attınız.
15 Temmuz darbe giriÅŸimini bu ÅŸekilde sabote ettiniz. Meclise verilen, 15 Temmuz darbe kalkışmasının araÅŸtırılması önergesini ortağınız MHP ile reddederek üstünü kapattınız. Nedense, bu örgütün siyasi ayağı hiç yoktu. Ä°badet, ticaret, ihanet diyerek cemaati örgütleÅŸtirip böldünüz. Darbenin faturasını masum ve temiz ibadet kesimine yüklediniz. Hiçbirinin gıkı çıkmayınca, çimleri, elbirliÄŸi ettiÄŸiniz fillerle tepiÅŸirken ezdiniz. 
Artık yeter!
Bir durun!

Ülkenin ve toplumun haline bakın. Bu ihraçlarla birlikte ülkede ve toplumda ne huzur kaldı ne toplumsal barış ne de adalet! Refah bir hayatı artık sadece yalaka kesimi, yandaÅŸlar, rantçılar yaşıyor. Her gün halka müjdeler veriyorsunuz. Halka gaz müjdeleriyle de iyi gaz veriyorsunuz. Nedense sadece KHK’lılara müjde vermiyorsunuz. Bu KHK’lılar ne yaptı size, vatana ve millete? Hepsi bir zamanlar sizin saf seçmeninizdi. Sahi siz, sizinle yola çıkanlara size oy verenlere neden bu kadar sırtınızı döndünüz? Ä°hraç edilenleri FETÖ çuvalına attınız ardında da karanlık bir kuyuya attınız. Üstüne de beton döktünüz. Hadi kurtulun, yargılanın, aklanın gelin dediniz. Yalaka kesiminizden biri KHK’lılar için "AÄŸaç kökü yesinler" dedi. Allah'tan korkun be!
Yeter artık!
Yetti artık!

Bu zulme dur diyecek yargı da yok! Adalet demekten yorulduk…Umut etmekten yorulduk… Koyun gaz odalarına, fırınlarına kurtulun bizden. Ä°hraç ettiÄŸiniz 200 bin kamu emekçisi, özelde iÅŸsiz kalan yüzbinlerce çalışan bir tek adli bir olaya karıştı mı? Ä°syan etti mi devlete? Hayır… Söyleyin ne yapalım? Ne yapalım? Milyonlarca insanı devlete, ülke ve halkına küstürdünüz. Eserinizle onur duyun! Biz af deÄŸil hakkımızı istiyoruz. Asıl siz kırıp geçirdiÄŸiniz milyonlardan af isteyin. Biz bu ülkenin vatandaÅŸlarıyız. Gasp edilen haklarımızı ivedilikle geri verilsin istiyoruz. AHÄ°M’in verdiÄŸi Yalçınkaya kararını uygulayınız. Beraat edenleri, takipsizlik alanları hemen iade ediniz. Hiçbir suça bulaÅŸmamış, sicili temiz, ÅŸiddete bulaÅŸmamış, yasal kriterlerden siyasi ceza alanları da tekrar yargılayarak beraatini veriniz… Siz BAE’ye, Sisi’ye kucak açtınız. Çok mu zor kendi vatandaşınıza kucak açmak? Ä°hraç ettiniz, kamu emekçileri bu ülkenin en iyi liyakatli en çalışkan vatandaÅŸları. Lütfen bu hatanızdan dönün artık… Umarım bu yazımdan dolayı beni yargılamazsınız… Çünkü herkesi korkuttunuz. Bir korku imparatorluÄŸu kurdunuz… Hep söyledim bir daha söylüyorum: Benim Rabbime karşı hatam, günahım var ama devlete, millete karşı hatam yok vicdanım rahat. Rabbim beni de affetsin

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır